Sofregit Quim Matas

Cuinant temps des de 1997

Història

Fill de Les Gavarres, Quim Matas obre les portes del seu negoci a La Bisbal d’Empordà el 1977. Carnisser de professió, treballa i serveix gènere propi i de la màxima qualitat des dels seus inicis.

Fruit de les seves inquietuds culinàries es va submergir al món de la cuina l’any 1993. L’experiència de professionals del món de la cuina que l’envoltaven va ser definitiva perquè Quim Matas comencés a disposar d’un producte amb identitat pròpia, i més endavant tingués la possibilitat d’introduir-s’hi i oferir els seus serveis com a cuiner, elaborant plats per emportar i servei de càtering.

El Sofregit Quim Matas neix de la necessitat d’improvisació i de donar un servei de qualitat i rapidesa als seus clients. Un article que pretén solucionar un dels handicaps de la cuina, el temps d’elaboració. Redueix el procés de preparació del plat, així com en facilita la cocció i n’incrementa el sabor. Després d’anys d’investigació i optimització, Quim Matas juntament amb la seva dona Tat, troben la manera d’oferir i distribuir un producte d’excel·lència. En els darrers anys el Sofregit Quim Matas ha estat guardonat pel segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent a millor conserva vegetal (no dolça), en les edicions: 2016-2017, 2018-2019 i 2021.

FILM DOCUMENTAL

A través d’una mirada intimista, el documental retrata com les inquietuds culinàries d’en Quim, el treball en família i la recerca constant culminen en un producte d’excel·lència. També revela alguns ingredients del seu secret professional: una honestedat tranquil·la, el coneixement del gest i el no tenir pressa.

CONTACTE

c/ Jaume II, 24  17100 La Bisbal d’Empordà
Horari botiga: De dimarts a dissabte de 8h30 a 13h
T. 972 64 06 72

Instagram
Facebook
YouTube

ARXIU

Durant els darrers anys hem treballat amb diferents fotografs empordanesos per il·lustrar els procesos, productes i històries darrere el projecte.

© Alba Yruela per Plateselector, 2015

© Lluís Tudela, 2015